kellemes ŐSZI ESKÜVŐ A KÁROLYI KASTÉLYBAN
A kastélyban tartott esküvőknek mindig meg van a varázsa. Egy kis időutazás az öreg falak, ornamentikák, elegáns ablakok, csillárok és íves lépcsők világába. Ez a helyszíntípus egy paradicsom új szögek és perspektívák megtalálsához. Mindig új lehetőségeket és kihívásokat nyújtanak számomra. A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély lenyűgöző helyszín egy esküvőhöz. Minden megtalálható az épületen belül vagy a közelben egy ilyen rendezvény megtartásához: templom, rendezvényterem, szállás és elbűvölő fotózási lehetőségek.
Még nyár végén csináltunk egy szokásos jegyes fotózást. Emi és Tomi a Halászbástyát választották helyszínül. Habár nem ez volt az első (sem a második) alkalom ott, de mindig szeretek visszatérni fotózni ugyanarra a helyszínre, mert ez mindig egy jó kis agytorna számomra, hogy mit lehet kihozni még képileg ugyanabból a helyszínből és szituációból. Megtalálni, hogy mi az, amit még sem én, sem más nem fotózott, az különösen nehéz egy ikonikus helyen
AUTUMN WEDDING AT KÁROLYI CASTLE
There’s always a kind of charm with castle wedding. It’s a little time travel among the old walls, ornaments, huge windows, chandeliers, curved stairs. For new perspectives and angles these type of locations are a paradise. They open up new opportunities and challenges for me. Károlyi Castle is remarkable place for getting married. It has everything inside and in its surroundings: church, event hall, accomodation, amazing places for couple photos.
Before the event we agreed to go for an usual pre-wedding photoshoot. They named the Fishermens’ Bastion as spot. However it was not the first time (or second) I had been there, I like going to the same location because it makes me think not to take the same pictures like me or anyone else done it before. It’s very challenging at a landmark space like that.
Az esküvőre októberben került sor, ami a kedvenc hónapom. Közvetlenül a nyári hőség után (mostanában szeptember az új nyár) és a hűvös, esős november előtt mindig izgalmas szituációkat hoz fényképészeti szempontból. Az időjárás határozottan változékony, de meg van ennek a saját bája is. Sajnos kicsit esős reggelben kezdődött az előkészület, de délutánra már szép fényeket és izgalmas felhőket kaptunk. A szertartás előtti páros fotózást a beltérben készítettük, ami nagyon jó hangulatú képeket eredményezett.
A pár először a kastély könyvtárszobájában látta meg egymást, ahol később polgári szertartást is tartották. Az egyházi ceremónia a közeli bájos kis templomban volt, majd levezetésként egy kellemes vacsora és könnyed buli az épület étkezőtermében.
A szolgáltatói csapat a Dávid-team volt. Jómagamon kívül Demjén Dávid szolgáltatta a zenét, a filmet pedig Kelcz Dávid és Dózsa Dávid Kelda film készítette.
The wedding took place in October which is one of my favourite months of the year. After the summer heat (September is the new summer) and just right before the cold and rainy November. The weather is definitely ever-changing but there is a beauty in this. We had a rainy morning so we picked the interior for creative portraits. But after the rain there is always beautiful light. So however it was wet all day the mood of the pictures turned out splendid.
First-look and public ceremony was held in the castle library, the liturgy in the church nearby, dinner and reception in the dining hall of the castle.
It was a pleasure to take part in this special atmosphere with an awesome professional team which happened to be the David team.